Monica Babuc: Este o bucurie pentru un ministru al culturii să participe la un asemenea eveniment (foto)

Monica Babuc: Este o bucurie pentru un ministru al culturii să participe la un asemenea eveniment (foto)

Marți, 18 aprilie, la Nisporeni a avut loc inaugurarea Muzeului raional de Istorie și Etnografie în incinta Centrului de Cultură și Tineret “Luceafărul” din localitate. Potrivit unui comunicat de presă, la eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, angajați ai instituțiilor de cultură din raion, localnici.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a afirmat că este o bucurie pentru un ministru al culturii să participe la un asemenea eveniment, subliniind faptul că dezvoltarea muzeelor din țară este în vizorul Ministerului Culturii, care în ultima perioadă a întreprins un șir de acțiuni în vederea modernizării și eficientizării acestora. Oficialul s-a referit la proiectul Legii muzeelor, aprobat recent de Guvern, care reglementează activitatea instituțiilor muzeale, dar și la diversele sesiuni de instruire oferite muzeografilor. Monica Babuc a remarcat contribuția artistului plastic Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei, care a creat conceptul de prezentare a expozițiilor Muzeului raional de Istorie și Etnografie din Nisporeni în noua locație a acestuia.

Ideea transferării Muzeului raional de Istorie și Etnografie în incinta Centrului de Cultură și Tineret “Luceafărul” din localitate a fost discutată în cadrul vizitei de lucru a ministrului Culturii Monica Babuc în raionul Nisporeni în luna iulie, anul trecut.

Evenimentul a continuat cu desfășurarea primei ediții a Festivalului Cântecului Pascal cu genericul “Sub lumina Învierii”, la care au participat mai multe collective artistice din localitățile raionului Nisporeni.

Mihaela Rotari
Share