Tinerii Moldovei: Dacă Guvernul și Procuratura nu anulează rezultatele Recensământului, noi vom merge să obținem adevărul

Tinerii Moldovei: Dacă Guvernul și Procuratura nu anulează rezultatele Recensământului, noi vom merge să obținem adevărul

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei solicită Biroului Național de Statistică publicarea rezultatelor recensământului pe fiecare localitate în parte şi acces pentru fiecare persoană recenzată la datele personale.
Potrivit unui comunicat de presă, dacă datele acestea nu vor fi publicate în următoarea săptămână, se reconfirmă faptul că recensământul a fost fraudat intenţionat.
Tinerii Moldovei consideră că rezultatele publicate de BNS privind structura etnică și lingvistică a populației au fost prezentate superficial, fără a fi însoțite de date pertinente și neglijând total orice relație de cauzalitate dintre organizarea defectuoasă a recensământului și rezultatele științifice ale acestuia.
Totodată, ei afirmă că, „pornind de la această stare, de fapt, și de la lipsa de reacție din partea Guvernului după publicarea rezultatelor finale, organizaţia somează BNS-ul să prezinte procentele obținute pe localități. Acesta este unicul mijloc prin care se poate compara cu precizie datele din numărătoarea paralelă efectuată de organizaţie cu datele fraudate ale Recensământului din 2014”.
Potrivit președintelui Mișcării Civice, Anatol Ursu, dacă Guvernul și Procuratura nu anulează rezultatele, voluntarii și simpatizanții Mișcării vor merge să obțină adevărul.
„Conform datelor furnizate de BNS, în anul 2014 a fost recenzată 91% din populația Republicii Moldova. Pentru a fi recunoscut de comunitatea internațională, un Recensământ trebuie să cuprindă cel puțin 90% din populația unui stat. Având în vedere că puţin peste jumătate din populaţia Chişinăului a fost recenzată, conform datelor BNS, cifra de 99% din restul republicii pare puțin credibilă. De aceea, Tinerii Moldovei suspectează că datele privind etnia și limba maternă/vorbită au fost culese din resurse administrative, fapt ilegal și care trebuie pedepsit conform legii”, a declarat Ursu.

Doina Secrieru

Share