Deputat PL: „Din păcate, avem mulţi astfel de pretinşi politicieni…”

Deputat PL: „Din păcate, avem mulţi astfel de pretinşi politicieni…”

Deputatul liberal Iurie Dîrda afirmă că, din păcate, sunt mulți politicieni care ar putea acuza liberalii de „PR politic”, în contextul înregistrării în Parlament a inițiativei privind declararea zileid e 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România.

Dîrda susține că de PR politic ar putea acuza „doar acei care nu ştiu sau se fac a nu şti nimic despre PL, un partid care a pledat constant pentru unirea RM cu România”.

„Am făcut-o inclusiv în cadrul precedentelor alegeri prezidenţiale, în care liderul PL, Mihai Ghimpu, şi echipa Dlui au mers cu lozinca „Uniţi pentru Unire!”: Înţeleg la ce vă referiţi – la acei profitori politici pentru care lozinca unirii e atractivă doar din punct de vedere politic, electoral, la cei care reies în acţiunile lor din conjunctura concretă şi din oportunismul politic. Da, din păcate, avem mulţi astfel de pretinşi politicieni. Numai că PL e un partid care pledează sincer pentru unire şi a făcut-o constant, chiar şi atunci când aceasta nu aducea dividende politice. Oricine va analiza evoluţia şi traiectoria politică a PL se va convinge de acest lucru”, a declarat liberalul pentru www.democracy.md.

Deputatul spune că decizia de a declara 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România, „e dictată de istoria noastră, care nu poate fi neglijată de nimeni, chiar şi de către acei ce contestă necesitatea (re)unirii cu România”. „Nu în ultimul rând, acţiunea respectivă a fracţiunii PL trebuie privită şi ca o sincronizare cu acţiunile legiuitorilor de la Bucureşti, care au adoptat deja o decizie în acest sens”, a adăugat Dârda.

Mihaela Rotari

Share