Speakerul maghiar a reiterat sprijinul Ungariei pentru parcursul european al Republicii Moldova

Speakerul maghiar a reiterat sprijinul Ungariei pentru parcursul european al Republicii Moldova

La 10 martie curent, în cadrul vizitei la Budapesta, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu Preşedintelui Adunării Naţionale a Ungariei, Laszlo Köver.

Potrivit unui comunicat de presă, la întrevedere au fost subliniate interesul și voința reciprocă de a intensifica cooperarea moldo-maghiară în arii prioritare, înclusiv de a dezvolta dialogul interparlamentar prin prisma parteneriatului strategic de cooperare între cele două Legislative, consfințit prin acordul semnat în 2012.

Speakerul maghiar a reiterat sprijinul Ungariei pentru parcursul european al Republicii Moldova, apreciind progresele înregistrate în promovarea agendei de reforme prioritare.

Laszlo Köver a reconfirmat, de asemenea, angajamentul Ungariei de a continua sprijinul acordat Republicii Moldova în vederea armonizării legislației la acquis-ul UE și consolidarea statului de drept.

Parlamentarii maghiari sunt interesați de dinamizarea cooperării la nivel de comisii pentru politică externă, grupuri de prietenie interparlamentară, comisii parlamentare, în special în sectoarele agricultură şi industrie alimentară.

Doina Secrieru

Share