PSRM va desfășura un referendum național

PSRM va desfășura un referendum național

PSRM va desfășura un referendum național. Un anunț în acest sens a fost făcut de către deputații Partidului Socialiștilor în Parlamentul RM după ce majoritatea parlamentară de la guvernare a respins proiectul înaintat de către Președintele RM, Igor Dodon, cu privire la abrogarea legii ce pune pe spatele cetățenilor „miliardul furat” din sistemul bancar.

Deputații PSRM au amintit că prin emiterea acelor garanții de stat, care au pus miliardul furat pe spatele cetățenilor, „poporul RM va fi jefuit de două ori întrucît vor trebui timp de 25 de ani să întoarcă nu un miliard, ci – două”. „Iată de ce noi, fracțiunea PSRM alături de președintele RM Igor Dodon, spunem că suntem pregătiți să mergem la popor și să întrebăm cetățenii dacă vor sau nu să fie jefuiți în continuare. Vom întreba vor sau nu cetățenii ca această lege să fie abrogată, și vor oare ca această majoritate parlamentară să continue să-și bată joc de ei?”, a declarat deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Țurcan a reiterat că PSRM va iniția un referendum național, în cadrul căruia cetățenii vor avea posibilitatea să se expună dacă vor sau nu, să fie jefuiți în continuare.

Mihaela Rotari

Share