Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale – în misiune de lucru în Belarus

Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale – în misiune de lucru în Belarus

Săptămîna trecută, o delegație a Ministerului Afacerilor Interne a efectuat o misiune de lucru în Republica Belarus, totodată participînd și la aniversarea a 100 de ani de la fondarea poliției din această țară.

Potrivit unui comunicat de presă, parte din delegația MAI  RM, a fost și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Astfel, în cadrul vizitei, a fost asigurată o vizită la Centrul de instruire din cadrul Ministerului pentru Situații Excepționale din Republica Belarus. Aici, conducerea SPC SE a avut ocazia să observe realizările de profil ale colegilor salvatori.

La finalul vizitei, omologii din Belarus și Republica Moldova au convenit ca în timpul apropiat să realizeze un schimb de experiență profesional dintre salvatorii ambelor țări.

Experiența profesională va ține de domeniul salvării și intervenției, prin cursuri teoretice, dar și practice, realizate pe teritoriul unui poligon din Belarus. În context, Serviciul Situații Excepționale din țara noastră tinde spre o continuă perfecționare în domeniu, cu scopul prevenirii și intervenției corecte în caz de situații excepționale, dar și pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

Mihaela Rotari

Share