Conducerea Ministerului Sănătății a donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge – Dăruieşte viață”

Conducerea Ministerului Sănătății a donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge – Dăruieşte viață”

Conducerea Ministerului Sănătății a donat astăzi sânge în cadrul Campaniei naționale ”Donează sânge – Dăruieşte viață”. Cu această ocazie, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a mulțumit donatorilor pentru participarea la acțiunea de donare voluntară a sângelui, desfăşurată de Ministerul Sănătății, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui şi Uniunea Națională a Studenților şi Tineretului din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a declarat că rezervele de sânge, pe care le are Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, sunt suficiente pentru a face față situațiilor excepționale. Potrivit oficialului, țara noastră dispune de produse sangvine, în cantități suficiente, datorită donatorilor voluntari, numărul cărora creşte în fiecare an.

„Le mulțumesc donatorilor pentru solidaritate, pentru implicarea în campania națională de donare a sângelui. Viața este imprevizibilă şi nu putem estima ce ni se poate întâmpla. Dar această solidaritate salvează vieți, aşa cum s-a întâmplat în cazul incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti sau a deflagrației din Piața Centrală din Capitală. Am reuşit să asigurăm toți pacienții cu produsele sangvine necesare, rapid şi în cantități suficiente. Să dea Dumnezeu să nu se repete asemenea tragedii, dar noi trebuie să fim pregătiți să facem față situațiilor dificile, care pun în pericol sănătatea şi viața pacienților”, a menționat Ruxanda Glavan.

În cadrul Campaniei naționale „Donează sânge – Dăruieşte viață” au donat sânge viceminiştrii Sănătății, Oleg Creciun şi Liliana Iaşan.

„Pentru mine este o datorie civică să donez sânge. Ori de câte ori am ocazia, fac acest lucru. Este necesar să fim solidari fața de cei aflați în situații dificile. Mă bucur că tot mai multe persoane donează voluntar sânge. Le mulțumesc din suflet pentru solidaritate. Pentru că datorită lor, medicii pot să salveze sute de vieți”, a declarat viceministrul sănătății, Oleg Creciun.

În cadrul Campaniei naționale „Donează sânge – Dăruieşte viață”, Ministerul Sănătății a oferit diplome pentru cei mai fideli donatori de sânge.

Rata donărilor de sânge voluntare a fost în 2005 de doar 11%. Anul trecut, acest indicator a depășit 80%.

sange_1

Mihaela Rotari

Share