Necesitatea dezvoltării controlului comun la frontiera de stat moldo-română – discutată la Ambasada României

Necesitatea dezvoltării controlului comun la frontiera de stat moldo-română – discutată la Ambasada României

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a întreprins ieri, 15 februarie a.c., o vizită de lucru la Ambasada României în R. Moldova, unde a purtat discuții privind activitățile de cooperare la frontiera moldo-română, cu E.S. Ambasador Daniel Ioniță, potrivit unui comunicat de presă.

Agenda întâlnirii a cuprins consultări pe marginea mai multor subiecte de actualitate și precizări a unor priorități comune, în vederea fortificării relațiilor de colaborare la frontiera cu România.

Fredolin Lecari a menționat nivelul excelent de cooperare între instituţiile de frontieră ale Republicii Moldova şi României, care se axează pe implementarea prevederilor tratatelor internaţionale bilaterale, încheiate în domeniu de specialitate, planurilor anuale de cooperare şi dezvoltarea continuă a cadrului juridic în diverse domenii de activitate.

În contextul celor spuse, ca priorități de cooperare a fost discutată necesitatea dezvoltării controlului comun la frontiera de stat moldo-română, precum și constituirea echipelor mixte de patrulare.

Doina Secrieru

Share