Detalii despre concursul privind alegerea noii conduceri a Autorității Naționale de Integritate!

Detalii despre concursul privind alegerea noii conduceri a Autorității Naționale de Integritate!

Consiliul de Integritate s-a întrunit în ședința săptămânală. La lucrările acesteia au fost invitați – Anatolie Donciu, Președinte în exercițiu al ANI și reprezentanții a ONG-uri de profil, pentru a discutarea sesizările, observațiile și expunerea punctelor de vedere referitor la proiectul Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate, potrivit unui comunicat de presă.

Experta Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Mariana Kalughin, a atras atenția asupra mai multor articole inserate în regulamentul sus-menționat, venind cu exemplificări ale legislației din țările vecine. La dezbateri au mai participat Ion Guzun de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și Ion Mazur de la  Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). 

Ca urmare a discuțiilor pe marginea proiectului de regulament pentru organizarea concursului de selectare a conducerii ANI, săptămâna viitoare membrii Consiliului de Integritate urmează să adopte versiunea finală a regulamentului și să demareze concursul.  

De asemenea, la ședința Consiliului de Integritate a participat Anatolie Donciu, Președintele în exercițiu al ANI, care a venit să informeze membrii Consiliului despre activitatea ANI în perioada de tranziție, procesul de colectare a declarațiilor de avere și interese personale, procesul de examinare a sesizărilor parvenite la ANI și procesarea acestora și gestionarea instituției în perioada de tranziție.

Totodată, membrii Conciliului au votat textul invitației adresate Președintelui Republicii Moldova pentru delegarea unui reprezentant cu rol de observator ce va monitoriza desfășurarea concursului de selectarea a conducerii ANI și au votat modelul de CV pentru candidații la funcțiile de președinte și vicepreședinte ai ANI. 

Următoarea ședință a Consiliului de Integritate va fi organizată pe data de 6 februarie şi va fi prezidată de membrul Consiliului, Dumitru Țîra. Agenda va fi publicate pe pagina web

Doina Secrieru

Share