„БАРАДА” din Strășeni, încătușat! Era capul unei grupări criminale (Video)

„БАРАДА” din Strășeni, încătușat! Era capul unei grupări criminale (Video)

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la 20 ianuarie 2017 au documentat și au destructurat o grupare criminală specializată în contrabandă și trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării, precum și realizarea acestora în cantități deosebit de mari.

 Astfel, cinci membri ai grupării au fost reținuți de poliție. Aceștia, sunt cetățeni ai Republicii Moldova cu vârste cuprinse  între 25 și respectiv 50 de ani, stabiliți cu domiciliul temporar în municipiul Chișinău și suburbiile capitalei.

 Pe parcursul lunilor noiembrie 2016 – ianuarie 2017 au fost efectuate acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație în privința persoanelor care realizează heroină pe teritoriul municipiului Chișinău, precum și cu destinație către deținuții din penitenciare, fiind identificați membrii unei rețele de distribuție și desfacere a drogurilor.

Prin intermediul mai multor investigatori au fost efectuate achiziții de control prin care au fost procurate peste 6 grame de heroină în mai multe tranșe, stabilind astfel implicarea în schemă de realizare a drogurilor a aproximativ 14 persoane.

La 26 ianuarie curent, în cadrul perchezițiilor au fost reținute cinci persoane, printre care și liderul grupului, toți anterior condamnați pentru mai multe categorii de infracțiuni.

 În urma perchezițiilor  au fost depistate și ridicate peste 50 grame de heroină, cocaină, pastile psihotrope, obiecte destinate consumului de droguri, bani proveniți din realizarea drogurilor aproximativ 10 000 euro,  telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

 Liderul grupului criminal, s-a dovedit a fi un bărbat originar din raionul Strășeni, domiciliat în municipiul Chișinău, în vârstă de 50 de ani, cunoscut și foarte influent în lumea criminală, alias „БАРАДА”, anterior condamnat pentru mai multe tipuri de infracțiuni, ultima data în anul 2005 pentru circulația ilegală a drogurilor.    

 Acesta, a creat un grup atrăgând mai multe persoane, consumatori de droguri, în calitate de realizatori. Ulterior, prin intermediul acestora schema s-a extins, iar numărul consumatorilor care procurau droguri de la acest grup se presupune a fi mai mare de 100 de persoane, care urmează a fi identificate de organul de urmărire penală.

 În total au fost efectuate 14 percheziții și ridicate droguri în valoare de 240 000 de lei, un gram de heroină fiind realizat cu prețul de 3000 – 4500 lei, în dependență de cantitatea procurată.

 La 29 ianuarie cele cinci persoanele au fost prezentate în fața instanței de judecată pentru aplicarea măsurii preventive, primind mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

 Actualmente, se întreprind acțiuni pentru reținerea celorlalte persoane implicate în schema de realizare a drogurilor.

 De menționat că acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Maria Roșca

Share