Monica Babuc a participat la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor, la Iași

Monica Babuc a participat la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor, la Iași

La invitația Primarului de Iași, Mihai Chirica, ministrul Culturii Monica Babuc a participat ieri, 24 ianuarie, la sărbătorirea aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În cadrul evenimentului, ministrul Culturii Monica Babuc a rostit un mesaj de salut în care și-a exprimat recunoștința poporului român și conducerii României pentru tot suportul pe care l-a oferit de-a lungul anilor Republicii Moldova. Oficialul a afirmat că: „Limba și cultura noastră sunt cele care ne determină să fim cât mai aproape și cât mai conectați în comunicare și în realizarea obiectivelor noastre comune”. În context, ministrul Culturii s-a referit la cea mai recentă realizare comună și anume, înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, începând cu 1 decembrie 2016,  a elementului “Tehnici tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova”, care reprezintă o mostră elocventă de colaborare exemplară în domeniul culturii.

Potrivit unui comunicat de presă, pe durata evenimentului, Monica Babuc a avut discuții cu Primarul de Iași, Mihai Chirica, ministrul culturii și identității naționale, Ionuț Vulpescu, directorul Palatului Culturii din Iași, Lăcrămioara Stratulat.

Doina Secrieru
Share