Un liberal pune punctele pe „i”: „Nu se poate vorbi în niciun caz de vreo relație PL-Dodon”

Un liberal pune punctele pe „i”: „Nu se poate vorbi în niciun caz de vreo relație PL-Dodon”

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, ministrul al Mediului, a venit cu o reacție la semnarea decretului de demitere a ministrului Apărării, dar și referitor la reacția lui Anatol Șalaru pe acest subiect.

„Nu a fost niciodată vorba despre relația Ghimpu-Șalaru, ci despre relația PL-Șalaru. Dumnealui a fost demis cu 99,9% de voturi la Consiliul Republican al PL, dacă are atâția „adepți” în partid, unde sunt aceștia? Regretăm că dl Șalaru nu înțelege și este disperat să atragă atenția presei asupra lui.

Nu se poate vorbi în niciun caz de vreo relație PL-Dodon și de asta vă veți convinge. PL nu a participat la ceremonia de învestire a președintelui, Dodon nu este președintele nostru. PL a impus la Curtea Constituțională limba română, constituționalizând Declarația de Independență, PL a cerut Curții Constituționale examinarea neutralității sau mai degrabă lipsa acesteia, PL este unionist, PL va fi într-o permanentă opoziție identitară față de cel mai anti român președinte pe care l-a avut vreodată Republica Moldova”, a declarat Munteanu.

Totodată, liberalul a spus că, PL consideră că „suntem în plin război geopolitic și identitar, declanșat de Igor Dodon și cheamă toate forțele politice, societatea civilă să se implice în această bătălie”. „Igor Dodon și șefii lui de la Moscova vor pierde această luptă și prin ceea ce fac, vor readuce în prim-plan proiectul unionist în 2018 pe care PL și l-a asumat necondiționat”, a precizat el.

Munteanu mai afirmă că, „conform normelor constituționale ale Republicii Moldova (a se vedea Hotărârea CC nr. 9 din 1996 pe cazul demiterii lui Pavel Creangă, fostul ministru al Apărării, dar și alte hotărâri relevante ale CC), președintele RM este obligat să demită orice ministru odată cu pierderea încrederii politice, dacă există un demers al prim-ministrului în acest sens și mai este obligat să numească un alt ministru propus, de asemenea, de prim-ministru, fără a face aprecieri politice sau de alt gen”.

Doina Secrieru

Share