Viceministru Daniela Morari a avut o întrevedere cu Ambasadorul leton

Viceministru Daniela Morari a avut o întrevedere cu Ambasadorul leton

La 22 decembrie, în incinta Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, s-a desfăşurat întrevederea Danielei Morari, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Letonia în Republica Molodva Atis Lots, la iniţiativa acestuia, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul întrevederii a fost realizat un schimb de opinii privind perspectivele de dezvoltare a Parteneriatului Estic în conformitate cu noile direcţii de dezvoltare ale Politicii Europene de Vecinătate revizuite şi noul document comun al Comisiei Europene şi Serviciul European de Acţiune Externă privind principalele priorităţi şi livrabile pentru viitorul Parteneriatului Estic.

Interlocutorii împărtăşesc viziunea că următorul Summit al Parteneriatului Estic, ce se va desfăşura în noiembrie 2017, trebuie să reprezinte mai mult decît o platformă de punctare a poziţiilor participanţilor şi trecere în revistă a cooperării. În context, Daniela Morari a salutat abordarea concentrării pe rezultate şi livrabile concrete conform domeniilor prioritare definite la Summit-ul de la Riga privind „dezvoltarea economică şi oportunităţi de piaţă”, „consolidarea instituţiilor şi buna guvernare”, „conectivitate, eficienţa energetică, mediul şi schimbări climaterice”, „mobilitate şi contacte interumane”.

Totodată, oficialul moldovean a ţinut să informeze despre ultimele evoluţii în implementarea Acordului de Asociere şi priorităţile pentru 2017 privind agenda de integrare europeană. La rîndul său, Atis Lots a confirmat disponibilitatea Letoniei de a sprijini în continuare parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova.

Mihaela Rotari
Share