Fostul președinte al Judecătoriei Fălești, cercetat penal în stare de libertate

Fostul președinte al Judecătoriei Fălești, cercetat penal în stare de libertate

În dimineața zilei de ieri, 21 decembrie a.c., patru persoane din municipiul Bălți au fost reținute de ofițerii SPIA și procurorii Oficiului „Nord” al Procuraturii Anticorupție, fiind cercetate penal pentru trafic de influență. 

Potrivit informațiilor, unul dintre cei patru suspecți fiind cercetat penal pentru că ar fi lovit în luna octombrie a.c., un angajat al Inspectoratului de poliție Bălți, provocându-i leziuni corporale, ar fi incercat împreună cu ceilalți trei suspecți, să influențeze factorii de decizie din cadrul organelor de drept din municipiul Bălți, cu scopul de a se eschiva de la răspundere.

Urmare desfășurării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a mai stabilit că,  în cazul dat este implicat și un avocat, care la momentul săvârșirii infracțiunii exercita funcția de președinte al Judecătoriei Fălești, acesta  încercând să influențeze responsabilii din cadrul Procuraturii mun. Bălți, pentru ca ultimii să îl scoată de sub urmărire penală pe suspect.

La moment, cei patru suspecți sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă, iar avocatul este cercetat penal în stare de libertate, acesta având statut de bănuit.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 326 alin.11 și 2 Cod penal al Republicii Moldova (traficul de influență).

Totodată, sunt întreprinse acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în scopul identificării și documentării și altor persoane cu tangență la caz.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

 

Mihaela Rotari

Share