Premieră pentru R.Moldova! Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a făcut anunțul!

Premieră pentru R.Moldova! Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a făcut anunțul!

În baza proiectului de finanțare, contractat cu BERD, BEI și UE, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” anunță licitația pentru procurarea locomotivelor marfare. Astfel, furnizorii de garnituri, companiile feroviare constructoare de locomotive sunt îndemnate să participe la concurs.

Potrivit unui comunicat al CFM, obiectivul prezentei cereri de ofertă este asigurarea achiziționării unui număr aproximativ de 12-15 locomotive marfare noi și reabilitarea depoului de locomotive din Basarabeasca.

CFM precizează că, în premieră pentru Republica Moldova, pentru a exclude factorul uman din luarea deciziilor, licitația va decurge exclusiv în format electronic. Programul elaborat de specialiștii europeni din domeniul IT este menit să creeze condiții optime pentru desfășurarea transparentă și obiectivă a licitației.

Amintim că, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat un contract de creditare cu Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”, în vederea implementării Proiectului de Restructurare și reorganizare al CFM. Proiectul are ca scop achiziţionarea de locomotive magistrale, reabilitarea infrastructurii de cale ferată, implementarea sistemului informaţional de management energetic al CFM şi reformarea concomitentă a întregului sector feroviar. De asemenea, proiectul va fi co-finanțat de Banca Europeană pentru Investiții, iar Uniunea Europeană, prin Fondul de Investiţii de Vecinătate, va oferi un grant în valoare de 5 milioane de euro.

Doina Secrieru

Share