Mac și cânepă, depistate în mai multe gospodării din țară

Mac și cânepă, depistate în mai multe gospodării din țară

Poliția continuă lupta cu flagelul drogurilor, astfel, zilnic forțele de ordine  întreprind  acțiuni de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri.

Astfel, angajaţii IP Cimişlia în comun cu cei ai Direcţiei Sud a INI, ca urmare a percheziţiei  la domiciliul unui bărbat de 55 ani, din  satul Sagaidac, au  depistat 11 tufe de mac uscat și 4,5  kg de căpuşe de mac.

De asemenea, ofițerii de investigație din cadrul IP Şoldăneşti au efectuat mai multe percheziţii autorizate în s. Olişcani. Astfel, polițiștii au depistat în două gospodării, masă vegetală uscată fărîmiţată,  asemănătoare cu planta de cânepă în cantitate de  900  și respectiv 420 de  grame.

În ambele cazuri, drogurile  au fost  ridicate pentru a fi supuse  expertizei  tehnico ştiinţifice.

IGP  atenţionează, că în vizor rămân categoriile de cetăţeni care produc,  livrează, expediază sau importă substanţe narcotice și psihotrope.

Orice informaţie recepţionată de la cetăţeni cu privire la persoanele care răspândesc narcomania va fi o contribuţie enormă în vederea eradicării, în comun, a acestui viciu social.

Ca urmare a acțiunilor pe linia traficului cu droguri, în primele nouă luni ale anului curent, polițiștii au intentat 71 de cauze penale, au destructurat 31 de grupări infracționale și au efectuat 128 de percheziții.

 

Maria Roșca

 

 

Share