Liderii a două mari partide europene: Suntem pregătiți să muncim cu un președinte pro-european

Liderii a două mari partide europene: Suntem pregătiți să muncim cu un președinte pro-european

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, și președintele Alianței Liberal Democraților pentru Europa (ALDE), Hans van Baalen, au lansat o declarație comună, înainte de turul al doilea al scrutinului prezidențial din Republica Moldova.

Iată declarația liderilor europeni:

„Pentru prima dată în 20 de ani, cetățenii RM vor alege direct șeful statului, la 13 noiembrie curent. În calitate de partener important în regiune, UE reiterează suportul pentru Republica Moldova în îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Aceste alegeri reprezintă o alegere clară și o nouă speranță de schimbare în Moldova. Cetățenii își doresc să trăiască într-o societate fără corupție, unde justiția îi tratează pe toți egal și unde legea e cea care stă în capul mesei. Ei așteaptă politicieni capabili, care să muncească pentru beneficiul fiecărui cetățeni, nu doar pentru al unora. Moldovenii își doresc economie puternică, locuri de muncă și prosperitate. Noi considerăm că, doar un Președinte pro-european va fi capabil să facă aceste lucruri. Iată de ce, noi susținem candidatura Maiei Sandu, candidatul forțelor pro-europene și îndemnăm cetățenii RM să voteze pentru ea, duminică.

Am muncit mult împreună pentru a deschide hotarele noastre pentru cetățenii RM și pentru afacerile lor, pentru a îmbunătăți viața tuturor prin reforme și suport financiar, dar încă sunt multe de făcut. Suntem pregătiți să muncim cu un președinte pro-european și să continuăm să ajutăm Moldova prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

Schimbările vin la oamenii care și le doresc. Cetățenii RM, în special, tinerii și diaspora, trebuie să fie uniți și să voteze masiv pentru ca schimbarea să fie posibilă. Autoritățile RM, în schimb, trebuie să asigure un proces de vot liber și corect și să asigure condiții adecvate pentru toți cetățenii, indiferent că sunt acasă sau peste hotare, care vor vota la 13 noiembrie curent. Este dreptul civic, dar și obligația civică a fiecărui cetățean de a participa la procesul politic prin care se decide viitorul țării sale.

Pe 13 noiembrie, Moldova trebuie să facă o alegere importantă. Nu este doar o alegere între a merge înainte sau înapoi, este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut care stagnează. Este o alegere pentru o Moldovă stabilă și prosperă – acesta fiind și scopul nostru comun”.

Doina Secrieru

Share