Decizia pe care a luat-o directorul general al ANSA, fiind în vizită la Hâncești

Decizia pe care a luat-o directorul general al ANSA, fiind în vizită la Hâncești

În cadrul vizitei întreprinse la Hâncești, Directorul General al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi a luat cunoștință de activitatea subdiviziunii ANSA din acest raion.

Recent aici a fost finalizată reparația sediului central al Direcției. Colaboratorilor acestei subdiviziuni li s-au creat condiții de muncă la nivel european. Birourile moderne, laboratoarele utilate cu mijloace performante, o sală de ședințe amenajată cu gust, – toate aceste, îmbinate cu un management calificat al conducerii Direcției, în frunte cu Dumitru Cojocaru sunt materializate în rezultate concrete, care confirmă că specialiștii subdiviziunii f

ac față misiunii de îmbunătățire a indicilor de siguranță a alimentelor în aspect fitosanitar și veterinar.

Activitatea Direcției rationale Hâncești este înlesnită de o conlucrare permanentă cu administrația locală, o aprofundare a relațiilor cu agenții economici și cu medicii veterinari de liberă practică. Această din urmă colaborare este mult prea importantă în condițiile de apariție a focarelor de pestă porcină africană. În scopul prevenirii pericolului de răspândire a bolii, specialiștii de la Hâncești în comun cu veterinarii din teritoriu și cu agenții economici locali, întreprind toate măsurile de rigoare pentru a preveni pericolul de îmbolnăvire a animalelor.

Apreciind buna activitate a acestei Direcții raionale, Directorul General a ajuns la concluzia  de a organiza la Hâncești un seminar republican de instruire, unde specialiștii locali ar împărtăși din experiența acumulată, atât de necesară și altor subdiviziuni ANSA din teritoriu.

dsc04164 dsc04161

Maria Roșca

Share