Trei noi specialişti au jurat credinţă serviciului public (foto)

Trei noi specialişti au jurat credinţă serviciului public (foto)

Colectivul Casei Naţionale de Asigurări Sociale s-a completat cu noi specialişti. În cadrul unei ceremonii festive, organizată în sediul aparatului central al instituţiei, a avut loc depunerea jurămîntului de către specialiştii care au promovat cu succes perioada de probă. Scopul acestei perioade este verificarea cunoştinţelor, abilităţilor şi atitudinilor profesionale în îndeplinirea funcţiei publice, formarea practică a funcţionarilor publici debutanţi, precum şi cunoaşterea de către aceştia a specificului şi exigenţelor administraţiei publice.

Fiecare debutant a jurat credinţă serviciului public, conştientizînd responsabilitatea şi importanţa acestui eveniment. Ei au jurat  să execute conştiincios şi profesionist obligaţiile ce îi revin pentru deservirea calitativă a cetăţenilor Republicii Moldova.

Președintele CNAS, Laura Grecu a felicitat specialiştii  și a menționat că ceremonia de depunere a jurămîntului a devenit deja o tradiție ce impune funcționarilor publici o responsabilitate deosebită și conferă o semnificație aparte acestui eveniment. Laura Grecu a îndemnat specialiștii care au depus jurămîntul să-şi îndeplinească în mod obiectiv atribuțiile de serviciu  pentru ca prin munca lor să  aducă beneficii nu doar instituţiei, dar şi întregii tări.

– Astfel, vom putea obţine rezultatele dorite  şi îmbunătăţi imaginea instutuţiei, a menționat Preşedintele CNAS.

Depunerea jurămîntului de credinţă de către funcţionarii publici debutanţi se realizează  în temeiul Legii nr.158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.  Funcţionarul public depune jurămîntul o singură dată în termen de 10 zile de la confirmarea în funcţia publică, în prezenţa conducătorului autorităţii publice respective şi în faţa simbolurilor de stat.

 

Mihaela Rotari

Share