Campania de informare destinată elevilor claselor primare – „Alegem siguranţa în noul an şcolar” continuă

Campania de informare destinată elevilor claselor primare – „Alegem siguranţa în noul an şcolar” continuă

În perioada septembrie – octombrie curent, Direcția Generală Securitate Publică din cadrul în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul IGP desfășoară campania de informare destinată elevilor claselor primare cu genericul “„Alegem siguranţa în noul an şcolar”.

 În context, astăzi, 4 octobrie curent, polițiștii au desfășurat o serie de activități cu caracter educativ în cadrul cărora elevii claselor primare ai unei școli din capitală au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl aibă atunci cînd sînt singuri acasă, cînd se deplasează în drum spre casă sau școală, dar și ce măsuri trebuie să ia atunci cînd siguranța lor este pusă în pericol.

 Elevii au asistat la o prezentare interactivă cu referire la regulile de siguranță a utilizării internetului dar și a comportamentului în stradă și acasă, ulterior, şcolarilor le-au fost repartizate pliante  cu recomandări şi date de contact utile.

Elevii au rămas impresionați de cele învățate și au menționat că este o informație foarte utilă pentru viața de zi cu zi.

Menționăm că, pînă la data de 29 septembrie curent, angajaţii poliţiei au desfășurat campania în 1300 de instituții de învățămînt, fiind desfăşurate 1400 de activităţi informative cu elevii claselor primare, unde 72764 copii au fost deja familiarizaţi cu regulie de “aur” menite să asigure siguranţa personală, inclusiv cum să se comporte pe traseul spre casă şi şcoală,  cum să reacţioneze la apariţia unor situaţii de risc şi cine sînt cei care pot să le ofere ajutor.

Totodată, în perioada indicată, angajaţii poliţiei au desfăşurat 321 activităţi informative cu părinţii elevilor claselor primare, unde 12 258 părinţi au fost sensibilizaţi la necesitatea instruirii copiilor privind regulile de siguranţă precum şi asigurarea supravegherii acestora.

Notă IGP: Campania a fost inițiată la 2 septembrie și se va desfășura pînă la sfîrșitul lunii octombrie curent.

img_9057 img_9082 img_9154 img_9197 x1

 Mihaela Rotari

Share