Date în exploatare! Nouă străzi de la Orhei au fost contruite, practic, de la zero

Date în exploatare! Nouă străzi de la Orhei au fost contruite, practic, de la zero

După mai bine de 20 de ani de mers prin noroi, orheienii din sectorul Slobozia Doamnei au, în sfârșit, drumuri asfaltate.

Aici, au fost practic construite de la zero 9 străzi. După trei luni, cât a durat renovarea infrastructurii, drumurile au fost inaugurate. La eveniment au participat peste o sută de locuitori din zonă. Oamenii nu și-au putut reda prin cuvinte mulțumirea pentru această schimbare radicală din cartierul lor. Cei mai fericiți, însă, sunt șoferii care nu-și vor mai rupe mașina în două pe drumuri impracticabile.

Prezent la inaugurare, candidatul din popor la funcția de șef de stat, Inna Popenco, i-a felicitat pe orheieni și a declarat: “Evenimentul de astăzi a fost așteptat de toți! Ma bucur că în orașul meu schimbările spre bine continuă, dar aceste schimbări trebuie extinse în toată țara! Cetățenii au nevoie de drumuri reparate.”

Lucrările de reabilitare au început la sfârșitul lunii iunie, ca urmare a unei dispoziții a primarului orașului, Ilan Șor. Acestea au presupus nivelarea drumurilor, amenajarea bordurilor, aplicarea stratului de argilă, a pietrișului și, ulterior, a asfaltului. Pentru finalizarea reparației într-un termen atât de scurt, au fost antrenate peste 15 unități de tehnică specială și peste 50 de muncitori.

Proiectul a prevăzut asfaltarea străzilor: Mihai Viteazul, Grigore Ureche, Iurii Gagarin, Ion Soltis, Haiducul Tobultoc, Ioan Vodă cel Viteaz, Alecu Russo, Strada Victoriei și Costișei.

Modernizarea infrastructurii drumurilor din Orhei este una dintre prioritățile primarului Ilan Șor, care și-a luat angajamentul să repare străzile din oraș încă la începutul mandatului său. Astfel, în doar un an de zile au fost construiți și reabilitați în jur de 20  kilometri de drum, ceea ce reprezintă a cincea parte din străzile Orheiului.

0 01 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Maria Roșca

Share