Iurie Dîrda: Personal, voi susține îndeosebi inițiativele legislative pentru afirmarea tinerilor în RM

Iurie Dîrda: Personal, voi susține îndeosebi inițiativele legislative pentru afirmarea tinerilor în RM

„Personal, pe lângă faptul că voi susține proiectele și inițiativele ce vor avea scopul de a moderniza, dezvolta, europeniza Republica Moldova, voi promova și subiectele îndreptate spre crearea condițiilor pentru ca tinerii noștri să aibă locuri de muncă bine plătite aici, acasă, posibilitatea de a-și procura spațiu locativ la prețuri accesibile, șansa de a-și întemeia familii frumoase”. Declarația a fost făcută de deputatul liberal Iurie Dîrda, pe blogul său, în contextul faptului că astăzi, „oficial începe sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă, o sesiune în cadrul căreia urmează să fie adoptate mai multe inițiative legislative importante, atât pentru viitorul R. Moldova, cât și pentru prezentul cetățenilor”.

Dîrda este convins că, coaliția de guvernare, din care face parte PL, va reuși să prioritizeze acțiunile sale, astfel încât toate proiectele, inițiativele imperios necesare să fie dezbătute și adoptate în timp. „Urmează o sesiune ce se va desfășura sub semnul pragmatismului. Nu pun la îndoială faptul că Partidul Liberal va reuși și în această sesiune parlamentară să demonstreze că este formațiunea care niciodată nu uită de cetățenii R. Moldova”, a precizat el.

Deputatul mai scrie că, după ce în sesiunea de primăvară-vară, alături de colegii din fracțiunea PL, au fost autori și co-autori ai aproape 40 de inițiative legislative, pentru sesiunea curentă își propun să fie și mai activi, și mai incisivi în tot ceea ce fac.

„Cu siguranță, perioada ce urmează nu va fi ușoară, căci campania electorală a alegerilor prezidențiale va afecta într-un fel activitatea Parlamentului. Aici mă refer la acele forțe distructive care vor utiliza tribuna Legislativului nu pentru discuții constructive pe marginea proiectelor de lege sau a unor subiecte cu adevărat importante pentru țară, ci pentru a-și face capital politic”, mai notează el.

Iurie Dîrda mai scrie că, desigur, pe final de toamnă, R. Moldova va avea un nou Președinte, „ceea ce sperăm să genereze stabilitatea de care are atâta nevoie țara noastră”. „Avem nevoie de un Președinte sincer, onest, care totdeauna va lupta pentru această țară, un Președinte care se va gândi întâi de toate la popor. Noi, legislatorii, mizăm anume pe un asemenea șef al statului”, a conchis liberalul.

Doina Secrieru

Share