PLDM: Pe viitor dorim să promovăm o agendă de acţiuni axată pe aprofundarea cooperării moldo-cehe

PLDM: Pe viitor dorim să promovăm o agendă de acţiuni axată pe aprofundarea cooperării moldo-cehe

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a PLDM, Tudor Deliu, Maria Ciobanu şi Grigore Cobzac au avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri ale Uniunii Europene a Senatului Republicii Cehe, Vaclav Hampl, vicepreşedintele, Antonin Mastalir, dar şi membrii Peter Koliba, Ludek Janista şi Stepanka Gotthansova, anunță Serviciul de presă al formațiunii.

În cadrul întâlnirii, deputaţii liberal-democraţi au vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova, politizarea excesivă a instituţiilor de stat, dar şi ilegalităţile, abuzurile pe care le comite actuala guvernare.

În acelaşi timp, deputaţii au menţionat că relaţiile dintre R. Moldova şi Cehia cunosc o dezvoltarea armonioasă în toate domeniile şi au exprimat cuvinte de gratitudine pentru că au promovat, susţinut întotdeauna ţara noastră.

„Pe viitor dorim să promovăm o agendă de acţiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-cehe. De asemenea, mulţumim pentru susţinerea oferită din partea Cehiei prin intermediul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare 2011-2017. Suntem recunoscători că autorităţile cehe evaluează RM ca cel mai important partener care vizează asistenţa pentru dezvoltare. Salutăm intenţia autorităţilor cehe de a include RM în următorul program de asistenţă pentru anii 2018-2024″, a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Menţionăm că deputaţii Maria Ciobanu şi Grigore Cobzac sunt membri ai grupului de prieteni cu Republica Cehă.

Doina Secrieru

Share