AGEPI și CCI intensifică relațiile de colaborare

AGEPI și CCI intensifică relațiile de colaborare

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, a avut o întrevedere de lucru cu președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea. Oficialii au discutat despre colaborarea dintre cele două instituții.

Potrivit unui comunicat de presă, la întâlnire au mai participat Vicepreședintele CCI, Mihai Bîlba și Șefa Direcției evenimente de afaceri CCI, Carolina Chiper.

Printre subiectele discutate au fost organizarea în comun a activităților de instruire a agenților economici în domeniul proprietății intelectuale; stabilirea unui parteneriat de promovare a serviciilor oferite de către AGEPI și CCI; participarea AGEPI la expoziția națională “Fabricat în Moldova 2017”; îmbunătățirea conceptului de organizare  și promovare a concursului “Marca Comercială a anului” precum și atragerea AGEPI în activitățile desfășurate de CCI în cadrul Rețelei Europene a Întreprinderilor (European Entreprise Network) și Programului COSME al UE.

Directorul general AGEPI a mulțumit Președintelui CCI pentru implicare și deschidere față de domeniul proprietății intelectuale și colaborarea cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Doar prin eforturi comune, putem contribui la creșterea nivelului de cunoaștere a domeniului PI și dezvoltarea economică a Republicii Moldova, a menționat Octavian Apostol.

La rândul său, Sergiu Harea a menționat că CCI este interesată de intensificarea colaborării cu AGEPI și dezvoltarea proiectelor comune pentru agenții economici.

În final, s-a convenit asupra elaborării și semnării unui plan de acțiuni comune până la sfârșitul anului curent, dar și pentru anul viitor, 2017.

Precizăm că, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și Camera de Comerț și Industrie au semnat, în 2012, un Acord de colaborare în domeniul promovării și protecției juridice a obiectelor de proprietate industrială, reușind să realizeze o serie de activități concrete orientate spre susținerea activității antreprenoriale în Republica Moldova.

1_1

Doina Secrieru

 

Share