În R. Moldova va avea loc prestigiosul turneu internațional G1 la taekwondo

În R. Moldova va avea loc prestigiosul turneu internațional G1 la taekwondo

Executivul Uniunii Europene de Taekwondo a adoptat un șir de hotărîri importante în privința validării calendarului sportiv pentru anul 2017. Astfel, R. Moldova a obținut dreptul să organizeze la începutul lunii mai a.c. un turneu reprezentativ de seria G.

 Potrivit unui comunicat de presă, președintele Federației moldovenești de profil Igor Iuzefovici, a declarat că, „acest turneu va contribui la creșterea imaginii internaționale a țării, oferind tinerelor talente o șansă în plus de a-și realiza potențialul”.

 Totodată, Uniunea Europeană de Taekwondo (ETU), cel mai prestigios for european de profil, a marcat la București, în data de 9 septembrie curent, 40 de ani de la fondare. La Gala Aniversară au participat și reprezentanții țării noastre Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WTF din Republica Moldova, și Valentin Conev, vicepreşedintele forului național.

 În cadrul acestui eveniment istoric, desfășurat la Clubul Daimon, au fost prezenți cei mai titrați sportivi și antrenori de taekwondo WTF (versiunea olimpică)Athanasios Pragalos, preşedintele ETU, a felicitat asistența cu ocazia aniversării și a remarcat importanța dezvoltării taekwondo-ului pentru comunitatea sportivă internațională.

 Evenimentul în cauză a avut loc la finele celei de-a doua zi a Campionatului European de Taekwondo WTF Cadeți. Competițiile s-au desfășurat în perioada 8-11 septembrie curent, în cadrul Complexului Sportiv Național “Sala Polivalenta” din capitala României. Moldova la aceste întreceri a fost reprezentată de 6 atleți, cel mai bun rezultat din cadrul lotului nostru fiind arătat de Tatiana Trifan, care s-a învrednicit de poziția a V-a în categoria de greutate de pînă la 41 kg.

 

Doina Secrieru

 

Share