Un partid cere un audit extern al Registrului de Stat al Alegătorilor şi al Registrului de Stat al Populaţiei

Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA) solicită efectuarea un audit extern al Registrului de Stat al Alegătorilor şi al Registrului de Stat al Populaţiei. Despre aceasta anunță serviciul de presă al formațiunii.

De asemenea, PPDA cere CEC-ului să elaboreze un regulament privind modul de constituire, completare şi modificare a birourilor secţiilor de votare şi a consiliilor electorale de circumscripţie, în scopul prevenirii monopolizării structurilor electorale teritoriale de către un singur partid.

 „Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” face apel către toți concurenții electorali, care pledează pentru scoaterea statului din captivitate şi restabilirea orânduirii constituționale să lanseze „un front comun împotriva abuzului, sfidării legii și bunului simț, inclusiv prin pregătirea unei acțiuni de protest de amploare în viitorul apropiat”, mai spune sursa.

Amintim că, potrivit datelor prezentate de CEC, numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 22 august 2016 este de 3237032.

Doina Secrieru

Share