PPDA a solicitat CEC liste suplimentare de subscripție: Nu au fost eliberate liste în limba rusă

La 2 septembrie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Despre aceasta anunță Serviciul de presă al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Au fost eliberate 30 de mii de liste de subscriție în limba română. Totodată, nu au fost oferite asemenea liste și în limba rusă, reprezentantul CEC motivând prin timpul redus pe care instituția l-a avut la dispoziție.

„Aceeași situație s-a înregistrat și în decembrie 2015, la eliberarea listelor de subscripție în procesul de inițiere a referendumului republican de modificare a Constituției sub aspectul alegerii și demiterii președintelui de către întreg poporul. În cadrul acestui proces, grupul de inițiativă al Platformei Demnitate și Adevăr a colectat 400 de mii de semnături, inclusiv de la cetățeni vorbitori de limbă rusă”, se spune în comunicatul PPDA.

Drept urmare, președintele grupului de inițiativă, Alexandru Slusari a adresat CEC un demers oficial în care a solicitat eliberarea unui număr suplimentar de liste de subscripție în limba rusă, pentru colectarea a 5 mii de semnături în localitățile cu populație preponderent rusolingvă.

Maria Roșca

Share