Opinie! Cei cinci candidați la prezidențiale între care se va da „lupta cea mare”

Opinie! Cei cinci candidați la prezidențiale între care se va da „lupta cea mare”

Jurnalistul și analistul politic Igor Volnițchi consideră că „lupta cea mare” în cadrul alegerilor prezidențiale se va da între 5 candidați.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, liderul de opinie a menționat că în prezent suntem în perioadă electorală și deocamdată nu putem vorbi de campanie electorală, însă urmează o campanie complicată.

„Ne aşteaptă o campanie atât de grea încât nu ştiu dacă putem la această etapă să spunem cine e favorit. Avem sondaje de opinie care, în linii mari, cu mici excepţii, arată un tablou precum că liderul socialiştilor ar avea cele mai mari şanse, în primul tur se va situa pe prima poziţie, urmat de Maia Sandu, Andrei Năstase, şanse mari are şi candidatul Partidului „Nostru”, iată şi domnul Leancă s-a activat simţitor”, a declarat Volnițchi.

Analistul politic a afirmat că nu știe dacă topul sus-menționat va fi valabil până la 30 octombrie.

„Urmăresc ce se întâmplă, vom avea parte de o campanie grea, de o campanie în care piarul negru va fi ca la el acasă, de o campanie în care manipularea şi dezinformarea, din păcate, ceea ce se arată la această etapă, vor domina. Toate aceste aspecte luate împreună pot schimba radical datele problemei, cele arătate de sondajele la care m-am referit”, a subliniat Igor Volnițchi.

Doina Secrieru

Share