Noii absolvenți ai Centrului instructiv au jurat credinţă Patriei

Noii absolvenți ai Centrului instructiv au jurat credinţă Patriei

A doua promoţie de subofiţeri nou angajaţi, absolvenţi ai Centrului instructiv al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, au depus jurămîntul de satisfacere a serviciului în cadrul sistemului penitenciar cu devotament, dăruire de sine,  respectarea drepturilor şi demnităţii umane.

Evenimentul solemn ce semnifică finisarea cursurilor de pregătire iniţială, a avut loc, vineri, 29 iulie 2016 şi s-a desfăşurat pe platoul de pe teritoriul Centrului instructiv.

Potrivit DIP, la eveniment au fost prezenţi: şeful Direcţiei resurse umane din cadrul DIP, Larisa Frija, preotul capelen al instituţiei gazdă, Teodor Spătaru, angajaţi ai Centrului instructiv şi ai mai multor penitenciare din ţară.

Cursanţii au urmat cursurile de instruire iniţială în perioada 3 mai – 29 iulie 2016,  avînd parte atît de lecţii teoretice cît şi practice, fiind repartizaţi, pe o perioadă de două săptămîni la practică în instituţiile penitenciare din ţară. 

Festivitatea a fost deschisă cu intonarea Imnului de stat al Republicii Moldova, noilor colaboratori ai sistemului penitenciar fiindu-le înmînate certificate de absolvire, grade speciale şi diplome pentru succese obţinute la instruiri.

Cu mesaje de felicitare şi urări de bine în faţa ofiţerilor au venit şeful Direcţiei resurse umane, Larisa Frija, şeful Centrului instructiv, Sergiu Moraru şi corpul profesoral, urîndu-le absolvenţilor mari succese în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în numele Patriei.

La rîndul lor, cursanţii au mulţumit profesorilor pentru cunoştinţele acumulate.

La finele evenimentului, preotul capelan al Centrului instructiv, Teodor Spataru a binecuvântat debutanţii stropindu-i din plin cu apă sfinţită.

o1 o2 o3 o5

Maria Roșca

Share