Italia va sprijini Republica Moldova în domeniul securității sociale

Italia va sprijini Republica Moldova în domeniul securității sociale

Joi, 21 iulie curent, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata. Cei doi oficiali au discutat despre aspectele principale ale cooperării dintre Republica Moldova şi Italia în domeniul securității sociale.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Stela Grigoraș a reiterat interesul Guvernului Republicii Moldova pentru semnarea Acordului de cooperare bilaterală în domeniul securităţii sociale cu Republica Italiană, ţinând cont de numărul mare de muncitori moldoveni în Italia şi în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunităţii moldovenilor aflaţi peste hotare.

„Cooperarea cu partea italiană este foarte importantă pentru noi în asigurarea drepturilor la prestații sociale pentru cetățenii care locuiesc și muncesc pe teritoriul Italiei„, a menționat ministra.

La rândul său, Enrico Nunziata a subliniat că țara sa este dispusă să susțină Republica Moldova în domeniul securității sociale și să dezvolte dialogul bilateral între ministerele celor două state privind semnarea unui viitor acord.

În cadrul întrevederii s-a discutat, de asemenea, despre necesitatea stabilirii unei agende comune de cooperare moldo-italiană cu implicarea reprezentanților Diasporei Moldovei,  Ministerului Muncii și Politicilor Sociale și Patronatelor din Italia. Totodată, aceștia și-au exprimat interesul privind realizarea unei vizite de lucru a reprezentanților ministerului în Italia pentru a puncta prevederile care vor sta la baza viitorului acord.

2 3

Mihaela Rotari

Share