Alimentele care protejează împotriva cancerului
Ciocolata, roșiile și semințele de dovleac se numără printre cele 10 alimente care protejează împotriva cancerului, indică rezultatele unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă americani din California.
Cacaoa face ca ciocolata să fie benefică nu numai în combaterea colesterolului rău, dar şi să prevină apariția tumorilor. Flavonoizii, care sunt o parte esențială a boabelor de cacao, protejează împotriva cancerului intestinal, stopând inflamaţia şi întărind sistemul imunitar.
Roşiile nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, sunt de părere experții. Aceaste legume conţin licopen, considerat cel mai puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi.
Datorită conținutului ridicat de carotenoide, semințele de dovleac sunt alimente recomandate pentru prevenirea afecțiunilor maligne. Consumul de semințe de dovleac reduce riscul de cancer de piele, plămâni, intestine, vezică urinară și sân.
Potrivit studiului, femeile trebuie să includă în alimentaţie şi nucile. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3, care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase sau chiar împiedică formarea lor. Consumul de nuci de cinci ori pe săptămână previne apariţia tumorii maligne cel mai frecvent întâlnită la femei – cancerul de sân.
Consumul regulat de struguri, zmeură, portocale, morcovi şi broccoli previne, de asemenea, apariţia acestei boli.
Printre cele 10 produse alimentare, care protejează împotriva formării tumorilor, se numără și ceaiul verde.
Această băutură conține o serie de substanțe care protejează organismul de celule canceroase – cofeină, fluorură, zinc, calciu, potasiu, iod, cupru și mangan.
Conform studiului, pentru a obține beneficii maxime din ceaiul verde ar trebui să consumăm trei căni pe zi.
sursa: www.realitatea.net