Ministrul Chirinciuc – la ”Ultimul Sunet”: Fără tineri, Republica Moldova nu are viitor

Ministrul Chirinciuc – la ”Ultimul Sunet”: Fără tineri, Republica Moldova nu are viitor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a participat astăzi la festivitatea ”Ultimul Sunet”, care a avut loc la liceul de limbi moderne Socrate din capitală.

Ministrul a adresat felicitări tuturor elevilor, menționând că pentru unii începe vacanța, pentru alții o nouă etapă. “Pentru cei din clasa a 12-a ultimul sunet va marca începutul unei noi etape în viață lor. Pentru liceenii care absolvesc anul acesta a mai rămas un singur hop – examenele de bacalaureat, după care începe viața matură, plină de griji, de urcușuri și coborâșuri, de probleme și bucurii”, a spus ministrul.

Iurie Chirinciuc a declarat că pentru absolvenți se deschid foarte multe oportunități: „Astăzi lumea este la picioarele voastre, puteți merge să continuați studiile oriunde in lume, puteți accesa biblioteci întregi de pe dispozitivele voastre mobile, puteți zbura pană la stele, atât în sens figurat, cât și la propriu. Cu toate acestea, vă rog sa nu uitați de unde vă sunt rădăcinile, nu uitați nicicând unde vă sunt părinții, unde vă este casa”.

Ministrul a spus că are mari speranțe în generația tânără și că fără tineri Republica Moldova nu are viitor.

„Voi sunteți cei care trebuie să aducă schimbarea, voi trebuie să ne învățați să gândim altfel, să muncim altfel, să devenim altfel, iar pentru a putea condiționa aceasta schimbare trebuie să munciți mult, cu dăruire și pasiune. Astfel ca într-o buna zi Republica Moldova să se poată mândri cu cel mai tânăr și cel mai tehnocrat guvern din lume. La mulți ani, dragi copii, stimați părinți și dragi dascăli! Felicitări cu prilejul acestei roade frumoase ale muncii Dvs. pe care ați ajuns să le culegeți astăzi!”, a subliniat Chirinciuc.

iurie iurie1 iurie2

Mihaela Rotari

Share