Ministru: ”Era o ruşine pentru sportul moldovenesc sau o poveste tristă”

Ministru: ”Era o ruşine pentru sportul moldovenesc sau o poveste tristă”

„Ceea ce era până nu de mult aici, era o ruşine pentru sportul moldovenesc sau o poveste tristă. Era un contract semnat în 2000 de locaţiune în care se practicau servicii contra-plată. Dar noi am reuşit cu ultimii din trei să avem o discuţie foarte pragmatică şi am ajuns să reziliem contractul pe cale amiabilă. În măsura în care ne-a permis să instalăm aici Federaţia de Judo”. Declarațiile au fost făcute de   Ministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu, la festivitatea de inaugurare a unei săli a Complexului „Olimpia” pentru Federaţia Internaţională de Judo (IJF).

Sala a fost amenajată de Ministerul Tineretului şi Sportului, după ce de la un timp lotul naţional de judo, aflat în pregătiri pentru Turneele de calificare olimpică, a fost lipsit de posibilitatea pregătirilor în condiţii prielnice, sala specializată USEFS fiind reprofilată.

Acum procesul de pregătiri pentru competiții a fost reluat în sala nouă reparată. Astfel, la complexul sportiv „Olimpia” au loc antrenamente pentru prima dată după o pauză de 20 de ani.

„Suntem foarte fericiţi, pentru că în sfârşit avem şi noi căsuţa noastră, unde putem să creştem mai mulţi  copii, tineri şi maturi. De mult era necesitatea de o sală, pentru că pentru un sportiv este necesar să aibă cât mai mulţi parteneri”, a remarcat preşedintele Federaţiei de Judo Andrei Golban.

judo judo1 judo2 judo3

Doina Secrieru

Share