MDRC și ONU au stabilit oportunitățile de colaborare și realizare a proiectelor comune de dezvoltare

MDRC și ONU au stabilit oportunitățile de colaborare și realizare a proiectelor comune de dezvoltare

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion Stratulat și Olesea Stamate, expert național al Organizației Națiunilor Unite în Moldova au stabilit oportunitățile de colaborare și realizare a proiectelor comune de dezvoltare. Întrevederea s-a desfășurat, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și a avut loc în contextul evaluării finale a Cadrului de Parteneriat Națiunile Unite – Republica Moldova 2013-2017, potrivit unui comunicat.

Viceministrul Ion Stratulat a abordat, în cadrul discuțiilor, prioritățile comune de colaborare, menționînd liniile de convergență ale MDRC și ale Agențiilor Sistemului ONU.

„Este important să continuăm colaborarea și să avansăm în parteneriat. În realizarea activităților au fost angajate capacități și resurse comune. Astfel, proiectele și programele comune au atins rezultate palpabile și salutăm disponibilitatea Agențiilor ONU de a ne susține în continuare”, a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion Stratulat. De asemenea, oficialul și-a exprimat gratitudinea față de  participarea experților ONU la reuniunile Consiliului de Coordonare Sectorială unde vor fi identificate proiecte concrete de colaborare.

Totodată, pentru următorul Cadru de Parteneriat Națiunile Unite – Republica Moldova 2018-2022, Viceministrul Ion Stratulat a propus analiza comprehensivă a obiectivelor prioritare ale ministerului și alinierea acestora la programele tematice și strategice ale Sistemului Națiunilor Unite în Moldova.

La rîndul său, Olesea Stamate, expert național al Organizației Națiunilor Unite în Moldova a precizat că ONU va continua să dezvolte proiecte ce au drept scop reducerea sărăciei, îmbunătăţirea accesului  la serviciile locale, inclusiv dezvoltarea locală şi regională, echitabilă şi durabilă.

 

Mihaela Rotari

Share