Viceministrul Afacerilor Interne și-a exprimat recunoștința pentru experţii DSE din Estonia

Viceministrul Afacerilor Interne și-a exprimat recunoștința pentru experţii DSE din Estonia

La data de 21 aprilie curent, viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin a avut o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei de prevenire a Departamentului pentru Situaţii  Excepţionale din Estonia, potrivit unui comunicat.

În contextul colaborării frumoase cu Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, experţii din Estonia au efectuat, în această perioadă, o vizită de lucru în cadrul acestei subdiviziuni a MAI pentru a oferi suport pompierilor şi salvatorilor din Republica Moldova în implementarea Proiectului pilot ,,Mai isteţ ca focul”.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de importanţa acestui proiect şi despre posibilitatea implementării acestuia în anul 2017, în toate raioanele ţării.

Viceministrul Oleg Babin a adus mulţumiri pentru sprijinul pe care MAI îl primeşte din partea Estoniei şi a specificat că siguranţa copiilor este o prioritate, iar aceasta poate fi asigurată odată cu instruirea şi pregătirea acestora încă de mici.

Reprezentanţii Direcţiei prevenire din Estonia şi-au arătat deschiderea faţă de MAI şi disponibilitatea implicării lor şi în alte activităţi comune pentru siguranţa cetăţenilor.

Proiectul pilot „Mai isteţ ca focul” este  inspirat din experienţa estoniană şi este prevăzut pentru instituţiile preşcolare din ţară. Până în prezent, salvatorii şi pompierii au reuşit să instruiască peste 600 de copiii din 22 de grădiniţe.

Specialiştii din Estonia au reuşit să viziteze mai multe instituţii preşcolare din ţară, remarcând străduinţa de care au dat dovadă angajaţii serviciului SPCSE în instruirea copiilor.

 

Doina Secrieru

Share