Institutul de Geologie și Seismologie al AŞM va avea un nou director. Iată despre cine e vorba!

Institutul de Geologie și Seismologie al AŞM va avea un nou director. Iată despre cine e vorba!

La 18 aprilie 2016, a avut loc Adunarea Generală a Secţiei Ştiinţe Inginereşti şi Tehnologice a AŞM și Adunarea membrilor titulari şi membrilor corespondenţi ai Secţiei Ştiinţe Inginereşti şi Tehnologice.

Agenda şedinţei a vizat chestiunea privind alegerea în funcția de director al Institutului de Geologie şi Seismologie al AȘM. La concursul pentru ocuparea funcţiei respective s-au înscris dr. hab. Constantin Moraru, şeful Laboratorului de hidrogeologie din cadrul Institutului de Geologie și Seismologie al AŞM.şi dr. Igor Nicoară, vicedirector al aceluiaşi institut.
Candidatura dr. Igor Nicoară a fost înaintată la propunerea Consiliului ştiinţific al Institutului, iar cea a dr.hab. Constantin Moraru – la propunerea academicianului Valeriu Canţer.
Amintim că la Adunarea cercetătorilor ştiinţifici ai Institutului pentru alegerea candidatului la funcţia de director din 7 aprilie 2016, pentru candidatura dlui Constantin Moraru au votat 11 persoane, contra – 13, abţineri 0; pentru candidatura dlui Igor Nicoară s-au pronunţat 13 persoane, împotrivă – 11, abţineri 0.
În cadrul Adunării Generale a Secţiei, aspiranţii la funcţia de director al Institutului şi-au prezentat programele de activitate, au răspuns la întrebări, după care au urmat luările de cuvânt. În rezultatul votării secrete, dr. Igor Nicoară a acumulat 15 voturi, dr. hab. Constantin Moraru – 4 voturi.
Membrii Adunării Generale a Secţiei Ştiinţe Inginereşti şi Tehnologice a adoptat o Hotărâre prin care recomandă Consiliului Suprem pentru Ştiinţă și Dezvoltare Tehnologică confirmarea dr. Igor Nicoară la funcția de director al Institutului de Geologie și Seismologie al AȘM.
Menţionăm că anterior, funcţia de director al Institutului de Geologie și Seismologie al AȘM a fost deţinută de dr. hab. Vasile Alcaz.
sursa: asm.md
Share