Șeful IGP caută soluții pentru bicicliști: Știm cu toții foarte bine ce se-ntâmplă cu pistele din țară

Șeful IGP caută soluții pentru bicicliști: Știm cu toții foarte bine ce se-ntâmplă cu pistele din țară

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere cu mai mulți reprezentanți ai Federației de ciclism din Republica Moldova.

In ultimii ani observăm cu totii că nu numai pe străzile capitalei, dar și pe traseele din țară, interesul față de biciclete este în creștere. Toți acei pasionați de a se deplasa cu bicicleta au o singură dorință: vor să fie acceptați pe stradă ca utilizatori cu drepturi depline și nu doar să fie tolerați.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari a salutat ideea reprezentanților Federației de cicliști din Moldova de a colabora cu Poliția pentru a identifica străzile și a le amenaja cu piste pentru această categorie de participanți ai traficului rutier.

”Credem ca în momentul de față avem nevoie și de o reglementare juridică pentru a acorda drepturi depline bicicliștilor, care sunt parte a participanților traficului rutier. Știm cu toții foarte bine ce se-ntâmplă cu pistele pentru bicicliști din țară”, a menționat președintele Federației de ciclism, dl Andrei Cmil.

În acest sens, INP a elaborat un proiect, care va fi realizat pînă la finele acestui an, prin care propune ca 4 străzi importante din capitală: să fie amenajate cu piste moderne pentru bicicliști, piste care vor corespunde standardelor europene.

Propunerile reprezentanților Federației de cicliști vin să armonizeze relația dintre bicicliști și ceilalți participanți la trafic. Acestea, fiind preluate din practicile țărilor unde problema traficului pe bicicletă este soluționată, iar bicicliștii dispun de piste amenjate și sunt respectați în trafic.

In intervenția avută, șeful IGP a declarat că vom identifica soluții pentru ca bicicliștii să fie respectați în trafic, iar instrumentele legislative să fie în concordanță cu viața reală pentru acest domeniu.

 

Mihaela Rotari

Share