Directorul CFM a participat în cadrul unei reuniuni a administraţiilor feroviare din România, RM, Georgia, Azerbaidjan

Directorul CFM a participat în cadrul unei reuniuni a administraţiilor feroviare din România, RM, Georgia, Azerbaidjan

Directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a participat în cadrul unei reuniuni a administraţiilor feroviare din România, Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan. De asemenea, la întrunire a fost prezent reprezentantul Misiunii Diplomatice a Iranului în România, precum şi şeful Portului Maritim Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu. Au fost nelipsiţi şi reprezentanţi ai caselor de expediţie din România şi Republica Moldova. Întrunirea s-a desfăşurat în perioada 13-15 aprilie 2016, în or. Constanta, România, potrivit unui comunicat de presă.

Scopul evenimentului a fost crearea coridorului dintre Iran – Azerbaidjan – Georgia – Marea Neagră – Portul Constanţa, în aşa fel încât mărfurile iraniene să fie preluate din port şi transportate pe Dunăre în Europa.

Obiectivul conducerii CFM este atragerea unor noi volume de mărfuri care să tranziteze Republica Moldova, prin preluarea mărfurilor pe cale ferată din portul fluvial Giurgiuleşti (via Portul maritim Constanţa). Este de menţionat faptul că năzuinţele membrilor forumului au fost protocolate.

Subliniem că mărfurile iraniene pot ajunge la moment în statele Europei Centrale şi de Vest în mai mult de o lună, pe când coridorul oferă oportunitatea transportării lor în mai puţin de 2 săptămâni.

 

Maria Roșca

Share