Ruxanda Glavan: În calitate de ministru, dar și de mamă, nu pot rămâne indiferentă

Ruxanda Glavan: În calitate de ministru, dar și de mamă, nu pot rămâne indiferentă

Ministra Sănătății Ruxanda Glavan a început săptămâna întâlnindu-se cu grupul de inițiativă al mămicilor preocupate de alimentația copiilor din instituțiile preșcolare, cât și școlare. Despre aceasta ea anunță pe o rețea de socializare. 

Motivele de îngrijorare sunt întemeiate, iar eu, în calitate de ministru, dar și de mamă, nu pot rămâne indiferentă”, a declarat Glavan.

 Ministra a spus că, aceste nereguli nu mai pot continua, întrucât la mijloc se află sănătatea copilului, sănătatea viitorului nostru. Asigur toate mămicile că deja întreprind măsurile de rigoare privind alimentația copiilor în grădinițe și școli.

Printr-o dispoziție, semnată zilele trecute, am ordonat să fie verificat mecanismul de stabilire a meniului din instituțiile preșcolare și școlare. Astfel, încercăm să depistăm lacunele și să stabilim cum se face că, de exemplu, unele grădinițe sau școli abundează în includerea crenvurștilor în alimentația zilnică a copiilor.

În urma solicitării mele, în această săptămână, un expert al OMS va veni în Republica Moldova, să ne ajute în vederea soluționării problemei în cauză.

Totodată mă bucur că există un dialog constructiv cu societatea civilă, pentru că doar împreună și prin buna comunicare putem schimba lucrurile în mai bine”, a precizat Glavan.

 

Doina Secrieru

 

Share