Un polițist a devenit campion la proba semimaraton, 21 km

Un polițist a devenit campion la proba semimaraton, 21 km

La 17 aprilie, Poliția a asigurat atît ordinea publică și buna desfășurare a celui de-al 2-lea Maraton Internațional Chișinău, desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, dar și a participat la propriu în cadrul evenimentului.

La eveniment au concurat mai mult de 15 000 de persoane din 50 de țări ale lumii. La alegere, participanții au parcurs distanţe de 42, 21, 10 şi 3 kilometri.

În cadrul Maratonului sportiv, la proba semimaraton (21km) a luat parte și un angajat al IP Bender, poliţist al serviciului patrulare, sergent de poliţie Gorbuşco Nicolae, membrul lotului naţional la atletică. Astfel, printre cei 5000 de participanţi, polițistul a ajuns la finiş primul, devenind campion, iar rezultatul lui, fiind de 1 oră 09 min.

Reamintim că în luna aprilie 2015, polițistul serviciului de patrulare Nicolae Gorbuşco a participat la Jocurile Europene din or.Baku, unde la proba 3000 metri cu obstacole s-a plasat, la fel, pe locul întîi.

De asemenea, un grup de  angajați ai Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției au participat la competiție, alergând alături de amatori ai sportului. Promovarea unui mod sănătos de viață și antrenarea rezistenței fizice este esențială pentru o mai bună desfășurare a activității polițienești și atingerea performanțelor în activitate.

Primul Maraton Internațional de la Chișinău a avut loc anul trecut la care au participat 10 000 de atleți din 30 de țări ale lumii.

 

Maria Roșca

Share