Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice va fi dotată cu echipamente multimedia, cu suportul Japoniei

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice va fi dotată cu echipamente multimedia, cu suportul Japoniei

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice va fi dotată cu echipamente multimedia în cadrul unui grant de asistență financiară nerambursabilă oferit de Guvernul Japoniei. Contractul de grant a fost semnat la sfârşitul lunii martie 2016, la Ambasada Japoniei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, de către E.S. Shigeki Sumi, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova şi rectorul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Victoria Melnic, în prezența ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bobeică, potrivit unui comunicat de presă.

Acțiunea are loc în cadrul  Programului de granturi în domeniul securităţii umane şi dezvoltării educaţiei, învăţământului şi culturii „KUSANONE” realizat în baza Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind realizarea unui Program de granturi pentru realizarea proiectelor de modernizare a instituţiilor educaţionale din Republica Moldova.

Proiectul este prevăzut pentru procurarea echipamentelor profesionale care vor fi utilizate în procesul de instruire a studenţilor în domeniul film şi TV – camere video cu accesorii pentru filmări, blocuri de sistem şi software pentru postproducție, proiectoare şi ecrane pentru proiecţii. O parte de echipamente vor fi instalate în aulele Academiei pentru perfecţionarea şi modernizarea procesului de studiu. Echipamentele pentru filmare vor fi folosite pentru realizarea lucrărilor studenţeşti, ceea ce va permite asigurarea nivelului tehnic al producţiilor conform standardelor moderne în domeniul multimedia.

În afară de procurarea echipamentelor sunt prevăzute o serie de activităţi de ordin instituţional şi managerial. Pentru realizarea proiectului în cadrul Academiei va fi instituit Centrul Multimedia de Instruire a Studenţilor cu trei componente – Studioul de Filmare, Atelierul Studenţesc de Regie şi Centrul Studenţesc de Producţie. Pentru asigurarea nivelului modern de funcţionare al Centrului va fi elaborat un set de documente ce vor permite administrarea profesională a procesului de producţie studenţească şi utilizarea eficientă a echipamentelor şi software. Pentru studenţi, cu suportul tehnic al furnizorilor, vor fi organizate instruiri în scopul utilizării corecte şi eficiente a echipamentelor.

Mihaela Rotari
Share