MTID a desfășurat prima ședință a Grupului de lucru cu privire la modificarea și completarea „Ghidului privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”

MTID a desfășurat prima ședință a Grupului de lucru cu privire la modificarea și completarea „Ghidului privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”

În data de 29 martie, echipa Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a desfășurat prima ședință a Grupului de lucru cu privire la modificarea și completarea „Ghidului privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”, potrivit unui comunicat de presă.

La ședință a participat viceministrul Transporturilor Vitalie Rapcea, șeful Direcției dezvoltarea drumurilor Andrei Cuculescu, consultanții Direcției întreținerea drumurilor și podurilor Victor Cociug și Valentin Brinișter, inspectorul principal al Secției sistematizare a circulației rutiere a Direcției  supraveghere transport și circulație rutieră a INP al IGP MAI Sergiu Sarivan, specialistul principal al Secției dirijare operativă a Direcției operații Vitalie Grecu, specialistul principal al secției protecție inginerească a Direcției protecție civilă Alexei Dascari, doctorul în științe și conferențiarul Universității Tehnice din Moldova Anatol Cadocinicov, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor Dumitru Albulesa ș.a.

Grupul de lucru a fost instituit în conformitate cu Hotărârea Guvernului din 18.11. 2009 cu privire la aprobarea Regulamentului, structurii și efectivului-limită ale MTID, cu scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație  în siguranță pe timp de iarnă.

Grupul se va reuni lunar în ședințe, în cadrul cărora membrii vor prezenta propuneri privind modificarea și completarea „Ghidului”. Direcția întreținerea drumurilor va monitoriza și va organiza elaborarea și aprobarea noului proiect de Ghid cu privire la întreținerea drumurilor pe timp de iarnă până în 06.05.2016, urmând ca, ulterior, proiectul să fie consultat public.

Share