Relații bilaterale SUA-RM în domeniul protecției mediului, discutate la Chișinău

Relații bilaterale SUA-RM în domeniul protecției mediului, discutate la Chișinău

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Excelența Sa James D. Pettit.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi SUA în domeniul protecției mediului. În acest context, a fost exprimat interesul comun în promovarea în continuare a dialogului moldo-american, intensificarea cooperării şi activizarea interacţiunii în sfera ecologiei.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea dinamicei pozitive a relaţiilor bilaterale, fiind exprimată încrederea că acestea vor cunoaşte o dezvoltare ascendentă şi pe viitor. În acest context, ministrul Valeriu Munteanu a mulţumit guvernului SUA pentru asistenţa acordată ţării noastre în promovarea reformelor şi implementarea unor proiecte sociale, în particular, cele realizate în domeniul mediului, precum şi cele vizând buna guvernare și consolidarea capacităţilor instituţionale.
Oficialii au apreciat interacţiunea dinamică între cele două state în procesul de integrare europeană, au salutat cooperarea bună în cadrul organizaţiilor internaţionale, exprimând disponibilitatea de a continua conlucrarea şi pe viitor.

Ministrul Munteanu a ţinut să menţioneze că SUA este un partener important pentru Republica Moldova în realizarea reformelor de mediu și a apreciat menţinerea ţării noastre în șirul statelor care beneficiază de asistenţa pentru dezvoltare, acordată de către guvernul SUA.

La rândul său, ambasadorul SUAa reiterat disponibilitatea  ţării sale de a sprijini în  continuare Republica Moldova în implementarea reformelor şi transformărilor democratice în vederea atingerii obiectivelor strategice pe care şi le-a propus. Interlocutorii au pledat pentru intensificarea  dialogului moldo-american şi pentru consolidarea în continuare a bunelor relații de prietenie şi cooperare între Republica Moldova și SUA.

Maria Roșca

Share