24 martie – Zi de doliu național, în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles

24 martie – Zi de doliu național, în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles

Securitatea cetățenilor Republicii Moldova, măsurile întreprinse de autorități pentru prevenirea și combaterea unor eventuale atacuri teroriste atât în țară, cât și la nivel regional au fost principalele subiecte abordate ieri, în cadrul unei ședințe a conducerii statului cu reprezentanții ministerelor de forță și serviciilor speciale. La ședință a participat și Președintele Parlamentului Andrian Candu, potrivit unui comunicat de presă. 

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă evenimentele tragice, care au avut loc în capitala Belgiei, în special din perspectiva amenințărilor la adresa securității pe continentul european, precum și nivelul de pregătire a țării noastre pentru asigurarea securității cetățenilor și colaborarea cu alte state în combaterea terorismului. 

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat importanța asigurării cadrului legislativ în domeniul securității naționale și adoptarea pachetului legislativ ce ar contribui atât la sporirea gradului de securitate a cetățenilor Republicii Moldova, cât și la prevenirea și combaterea terorismului. 

Conducerea Republicii Moldova se alătură comunității internaționale și condamnă atacurile teroriste din Bruxelles, soldate cu moartea a zeci de persoane și rănirea altor câteva zeci. În semn de solidaritate și compasiune, ziua de joi, 24 martie curent, va fi decretată zi de doliu național în Republica Moldova.

 

Mihaela Rotari

Share