Reţinut la vamă! Avea o armă, dar a uitat de ea

Reţinut la vamă! Avea o armă, dar a uitat de ea

Inspectorii postului vamal Sculeni au depistat o armă de dimensiuni mici în automobilul unui tânăr de 25 de ani și au reținut articole vestimentare, ascunse printre coletele sosite din Italia. Autoritatea vamală a sancționat făptașii cu amenzi contravenționale.

În după-amiaza zilei de ieri, 14 martie 2016,  pe sensul de ieșire din țară al postului vamal Sculeni s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 25 ani, la volanul unui ”Mercedes E 200”, cu numere de înmatriculare în Bulgaria. Tânărul, însoțit de doi pasageri, se deplasa in România. În cadrul controlului vamal, conducătorul auto a afirmat că nu transportă lucruri ce necesită a fi declarate.

În baza analizei de risc, angajații vamali au supus automobilul unui control fizic detaliat, în urma căruia au depistat, în bancheta din dreapta-față, un pistol de dimensiuni mici PC-31, care nu a fost declarat și prezentat controlului în forma stabilită de lege. Potrivit explicațiilor șoferului, acesta a uitat de prezența armei în automobil.

În al doilea caz, pe sensul de intrare în țară al aceluiași post vamal, pentru efectuarea controlului de rigoare, s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul microbuzului de marca ”Mercedes 313 CDI”, înmatriculat în Republica Moldova. Șoferul în vârstă de 30 de ani transporta colete și bagaje neînsoțite din Italia.

În baza analizei indicatorilor de risc, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control minuțios al unității auto, în urma căruia, în coletul cu nr. 7 amplasat în compartimentul pentru marfă, au depistat articole vestimentare pentru bărbați, în cantități comerciale.

Pentru faptele comise, conducătorii auto s-au ales cu procese verbale în baza art. 287 al.10 Cod Contravențional al RM, care prevede confiscarea bunurilor și achitarea unei amenzi în valoare de 3 000 lei.

ha

Maria Roșca

Share