Reţinut în timp ce încerca să introducă în detenţie substanţe interzise

Reţinut în timp ce încerca să introducă în detenţie substanţe interzise

Ilegalitatea a fost înregistrată la Penitenciarul din Taraclia şi a avut loc sîmbătă, 12 martie 2016, în jurul orei 13:00.

În urma efectuării unor măsuri speciale de investigație, a fost reţinut în flagrant, un cetățean în vîrstă de 28 ani, care a încercat să transmită ilegal în penitenciar presupusă marijuana și drojdie.

 Substanţele interzise au fost depistate în urma verificării automobilului care transporta lemne şi care urmau să ajunga pe teritoriul instituţiei de detenţie.

 Astfel, în urma unei percheziţii minuţioase, în interiorul a 2 buşteni au fost găsite o cantitate de 600 gr de masă vegetală de culoare verde, asemenătoare cu marijuana și 15 kg drojdie.

 Potrivit DIP, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul instituţiilor de detenţie din Soroca şi Brăneşti, au înregistrat în ultimele două zile alte două cazuri de aruncare a substanţelor interzise peste edificiile de pază.

Prin urmare, duminică, 13 martie 2016, la Penitenciarul nr.6-Soroca, persoane necunoscute au efectuat o aruncătură peste edificiile de pază ale penitenciarului. Angajaţii serviciilor abilitate s-au deplasat la faţa locului şi au investigat teritoriul zonei interzise, ridicînd un pachet de pe acoperişul zonei industriale. La deschiderea acestuia, oamenii legii au depistat o substanţă solidă de culoare galbenă.

 De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 23:35, la Penitenciarul nr.18-Brăneşti, persoane necunoscute au efectuat o aruncare peste zidurile de pază ale instituţiei. Prin urmare, serviciile abilitate au reacţionat prompt, depistînd şi ridicînd un obiect sferic învelit cu lipici, în interiorul căruia a fost depistată o masă vegetală, uscată, mărunţită, de culoare verde asemănătoare cu marijuana.

 Despre aceste încălcări au fost sesizaţi angajaţii Inspectoratelor de Poliţie din raza dislocării instituţiilor penitenciare, cărora li s-au predat materialele acumulate pentru efectuarea acţiunilor de anchetă.

 Acţiunile de acest gen, desfăşurate cu regularitate de efectivul sistemului penitenciar reprezintă un factor important ce contribuie la diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea pazei și securităţii în instituţiile de detenţie din ţară.

100_0325 100_0334 100_0346 12422423_461881100668181_1330579632_o dscf2842

Maria Roșca

Share