Viceministrul TIC a studiat provocările în spațiul cibernetic, la Riga

Viceministrul TIC a studiat provocările în spațiul cibernetic, la Riga

Viceministrul TIC Vitalie Tarlev, a explorat oportunitățile de accesare a asistenței externe și a celor mai bune practici pentru implementarea Programului naţional de securitate cibernetică, în cadrul atelierului de lucru organizat de Centrul European pentru studii de securitate George Marshall, “Whole-of-Government Cyber Strategy and Policy Development”, care a avut loc pe 22-23 februarie a.c. la Riga, Letonia.

Pe agenda evenimentului au fost subiecte privind crearea și dezvoltarea capacităților necesare pentru a soluționa provocările transnaționale de securitate cibernetică, de înțelegere a amenințărilor cibernetice prin abordări comune, precum și de sporire a schimbului de informații între guverne, la nivel regional și global, în procesul de elaborare și implementare a strategiilor și politicilor naționale de securitate cibernetică.

Răspândirea provocărilor și amenințărilor în spațiul cibernetic, ca rezultat al accesibilității tehnologiilor moderne și a Internetului, atât în termeni de volum cât și de viteză, necesită o abordare complexă din partea guvernului și a întregii societăți la nivel național, utilizând toate instrumentele disponibile de cooperare internațională.

În cadrul evenimentului au avut loc discuții interactive și sesiuni de dezbateri între experți în securitate cibernetică din Cipru, Cehia, Estonia, Georgia, Germania, Letonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

r1 r2

Maria Roșca

Share