Alexandru Jizdan va efectua o vizită de lucru în Turcia

Alexandru Jizdan va efectua o vizită de lucru în Turcia

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan a avut miercuri, 24 februarie 2016, o întrevedere cu E.S. Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce ţin de cooperarea moldo-turcă în domeniul afacerilor interne, iar Ambasadorul  a declarat că Guvernul Turciei este deschis pentru  inițierea acestei cooperări  în contextul reformei MAI.

La rândul său, Ministrul de Interne Alexandru Jizdan a menţionat importanţa contribuţiei Turciei în dezvoltarea capacităţilor de instruire a angajaţilor din Poliţie şi a adus mulţumiri pentru buna colaborare,  menţionând obiectivele   ce urmează a fi realizate, unul dintre  ele fiind cele patru cursuri de instruire cu suportul Agenţiei  de Cooperare şi Coordonare a Turciei (TIKA)  în RM.

Părţile au discutat şi despre reforma Trupelor de Carabinieri şi priorităţile de colaborare reciprocă, prin efectuarea unui schimb de experiență între militarii Trupelor de Carabinieri și militarii Jandarmeriei din Turcia.

Totodată, E.S. Mehmet Selim Kartal și-a manifestat disponibilitatea de a susține Trupele de Carabinieri enumerând printre prioritățile de colaborare reformarea Departamentului Trupelor de Carabinieri, prin stabilirea atribuțiilor concrete în asigurarea și restabilirea ordinii publice, profesionalizarea și, eventual, atribuirea unor competențe suplimentare.

La finele întrevederii, Ambasadorul a lansat invitația Ministrului Afacerilor  Interne  privind  efectuarea  unei vizite în Republica Turcă.

3_10

Mihaela Rotari

Share