Tablete „Lenovo”, ”Acer”, ”Samsung”, ”Blaupunkt”, „Asus” şi “Iconia”, reţinute la vamă

Tablete „Lenovo”, ”Acer”, ”Samsung”, ”Blaupunkt”, „Asus” şi “Iconia”, reţinute la vamă

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal a simplificat la maximum procedurile vamale, care pe de o parte asigură un confort cetățenilor de bună credință, iar pe de altă parte, cei care încearcă să fraudeze legislația vamală ajung să cadă în plasă.

Dovadă este și reținerea din dimineața aceasta, cînd colaboratorii postului vamal Leușeni au stopat un caz de introducere frauduloasă în țară a unui lot de tablete de diferite modele.

Astfel, la sectorul „intrare autocare” a postului vamal Leușeni, s-a prezentat pentru efectuarea procedurilor de control un microbus de model ,,Mercedes 310 D” cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un bărbat în vărstă de 30 ani, cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a Bulgariei. Microbusul cu 5 pasageri la bord, transporta colete și transmisiuni din Germania în Republica Moldova.

Acţionînd în baza analizei de risc, de către organul vamal a fost luată decizia de a efectua un control fizic detaliat al unității auto. De menționat, că șoferul și pasajerii au declarat că nu au bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, inspectorii vamali au depistat ascunse și nedeclarate 12 tablete „Lenovo”,”Acer”,”Samsung”,”Blaupunkt”, „Asus” și“ Iconia”  .

La moment, mărfurile sunt supuse examinărilor de rigoare pentru a determina valoarea exactă a acestora, dar şi verificarea sub aspectul contrafacerii şi asigurării protecţiei dreptului de proprietate intelectuală.

Cazul este investigat de către Secția Fraude a Biroului Vamal Leușeni, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere a contravenientului pentru fapta săvîrșită, iar întregul lot de mărfuri a fost reținut în vederea confiscării.

Reiterăm că, în perioada sărbătorilor de iarnă, colaboratorii vamali și echipele mobile ale Serviciului Vamal activează la capacitate maximă, în acest sens, instituția a întreprins mai multe acțiuni care au drept scop simplificarea procedurilor de control, evitarea aglomerărilor , oferirea unei stări de confort participanților la traficul transfrontalier, dar și prevenirea cazurilor de transportare frauduloasă a mărfurilor peste fronteira de stat a Republicii Moldova.

pic_6236 pic_6237 pic_6238 pic_6242

Maria Roşca

Share