Produze chimice de uz casnic, în cantități comerciale și fără acte de proveniență

Produze chimice de uz casnic, în cantități comerciale și fără acte de proveniență

Inspectorii echipelor mobile Nord ale Serviciului Vamal au reținut în trafic un microbuz ce transporta produze chimice de uz casnic, în cantități comerciale și fără acte de proveniență. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar făptașul va fi sancționat conform legislației în vigoare.

Potrivit informațiilor Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat pe traseul Bălți-Edineț. Acționând în baza analizei de risc, o patrulă a Serviciului echipe mobile Nord a tras pe dreapta  microbuzul de marca ”Ford Tranzit”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.

În urma efectuării controlului vizual al unității auto, inspectorii vamali au constatat că șoferul microbuzului transporta bunuri în cantități mari, fapt pentru care acesta a fost escortat la terminalul vamal Bălți.

Ca rezultat al controlului fizic detaliat efectuat asupra unității de transport, angajații vamali au descoperit produse chimice de uz casnic în asortiment, transportate fără acte de provenieință sau origine și în cantități comerciale.

Autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor în vederea confiscării, cazul fiind cercetat până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

prod prod1 prod2 prod3 prod4

Maria Roșca

Share